Vliegende Start: Vogelhuisjes voor Steenuilen en Slechtvalken

nestkast

Het is tijd om de natuur een handje te helpen en onze omgeving te transformeren tot een welkom thuis voor de majestueuze steenuil en de indrukwekkende slechtvalk. Bij GreenConnect geloven we sterk in het bevorderen van biodiversiteit en het beschermen van inheemse diersoorten. Daarom hebben we recentelijk ons engagement versterkt door vogelhuisjes op te hangen voor deze prachtige roofvogels.

Het ophangen van deze vogelkasten is geen eenvoudige klus, maar het is absoluut de moeite waard. Met behulp van professionele klimuitrusting hebben we ons in de bomen gewaagd om de perfecte plek te vinden voor deze huisjes. Waarom we dit deden en wat het betekent voor de lokale fauna, leggen we graag uit.

nestkast
nestkast voor de steenuil

Steenuilen zijn schattige, kleine uilen die vaak in landelijke gebieden te vinden zijn. Ze hebben echter moeite om geschikte nestplaatsen te vinden, vooral met de afname van natuurlijke holtes in bomen. Door het ophangen van vogelhuisjes bieden we deze charmante vogels een veilige haven om te broeden en hun jongen groot te brengen.

Slechtvalken daarentegen zijn majestueuze roofvogels die bekend staan om hun snelheid en behendigheid in de lucht. Ze zijn echter afhankelijk van hoge kliffen of gebouwen om hun nesten te bouwen. Met de vogelkasten kunnen we deze prachtige vogels een alternatieve plek bieden om te nestelen, waardoor hun populatie kan gedijen.

nestkast
opbouw van de nestkast voor de steenuil

Maar waarom zouden we ons specifiek inzetten voor deze vogels? Het antwoord is simpel: ze spelen een essentiële rol in ons ecosysteem. Steenuilen helpen bij het bestrijden van knaagdieren die schadelijk kunnen zijn voor landbouwgewassen, terwijl slechtvalken helpen bij het reguleren van populaties van middelgrote vogels en zo het evenwicht in de natuur behouden.

Wil je meer weten over nestkasten of wil je er zelf bij jullie ophangen? Contacteer vrijblijvend GreenConnect. Wij kunnen helpen met de scouting naar de geschikte locatie, alsook het leveren en ophangen van de vogelhuisjes.

nestkast
nestkast voor de slechtvalk